Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ или БСП? Служебният кабинет решава кой крив, кой прав

Отива си моделът на телефонната конкуренция, посочи Калоян Паргов от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR

25.01.2017 | 20:02 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ или БСП? Служебният кабинет решава кой крив, кой прав

"Предстои служебният кабинет да каже каква е истината, той олицетворява цялата политическа система. Не става въпрос кои са добрите и кои - лошите. Става въпрос накъде отива държавата", заяви Калоян Паргов от БСП в предаването "Денят ON AIR", визирайки нападките между социалистите и ГЕРБ в последните дни. 

Припомняме, че БСП атакува ГЕРБ за възможно спиране на европари, както и за евентуален режим на тока. Паргов посочи, че проблемите, за които БСП алармира в парламента се базират на документи и факти. 

"Въпросът е да сме обективни и да кажем истината, а не пропагандно да казваме "На нас ни ги пускат, на тях им ги спират", настоя Калоян Паргов, визирайки изказване на премиера в оставка Бойко Борисов.

"По отношение на проблемите с енергетиката. Какво сме виновни , че има тежка зима и мощностите са натоварени? Все пак това се планира. Цитираме писмо на енергийния системен оператор", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че политиката на ГЕРБ е да замита фактите под килима.

Калоян Паргов отбеляза, че отиващият си е модел е този на телефонната конкуренцията - "този, който знае телефона на правилния човек и се обади първи, има вероятност да спечели нещо, което може и да не заслужава". 

Социалистът добави, че желанията на бизнеса и БСП се припокриват, а именно - реална конкуренция.

Паргов коментира и вече избрания от президента Радев служебен кабинет. Той посочи, че в БСП ще са доволни от кабинета, ако настъпи период на стабилност и се създадат предпоставки за честни и демократични избори.

За плоския данък? "Ние не искаме да няма богати, искаме да има благосъстояние за всички. Неравенствата в икономически план са драстични", каза още социалистът.

Целия разговор вижте във видеото: