България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Панайотов в защита на служебния премиер: Може да пребори всяка криза!

България се нуждае от цялостна визия в обединена Европа, посочи гостът на Bulgaria ON AIR

27.01.2017 | 08:38 Редактор: Луиза Божинова
Панайотов в защита на служебния премиер: Може да пребори всяка криза!

Проф. Огнян Герджиков е човекът, който и в трудни моменти доказа, че подхожда отговорно. Нямам никакво съмнение, че би се справил с каквато и да е политическа криза.

Това каза в предаването "България сутрин" юристът проф. Пламен Панайотов, вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и близък до новия служебен министър-председател.

"Не бе трудно още към 2001 година да оценя по достойнство всички негови положителни качества, когато създавахме НДСВ", сподели той. "Към днешна дата по-важно е, че Герджиков е публично известен с тези свои качества и като председател на 39-ото Народно събрание, и като председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в 40-ото Народно събрание", допълни гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

По думите на Панайотов по-важно е да си дадем сметка, че служебното правителство е с ограничен хоризонт във времето. Според него България се нуждае от цялостна визия накъде ще върви в обединена Европа.

Проф. Панайотов заяви, че не трябва да надценяваме в очакванията си служебния кабинет с онова, което е свързано с развитието на България. Той твърди, че важното е кабинетът да зададе по възможност новите приоритети на България, свързани с председателството в ЕС, чрез него да посочи пътя на България, а чрез България и този на ЕС в световната карта.

Гостът подчерта, че първите крачки на президента Румен Радев, свързани със съставянето на служебно правителство, са много окуражаващи.

"Радев наистина стори онова, което беше обещал предварително", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видеото целия разговор: