За Оланд преговорите в Москва са от последните шансове за избягване на война

В противен случай сценарият е един- война, заяви френският държавен глава

07.02.2015 | 13:37 Редактор: Мариета Иванова
За Оланд преговорите в Москва са от последните шансове за избягване на война

Президентът на Франция  Франсоа Оланд е на мнение, че преговорите в Москва, проведени преди ден, с участието още на германския канцлер Ангела Меркел и на руския президент Владимир Путин, са един от последните шансове за избягването на война в Украйна, съобщава РИА- Новости, позовавайки се на AFP.

“Мисля, че това е един от последните шансове. Ако не постигнем успех в търсенето на устойчиво мирно споразумение, ние прекрасно познаваме сценария- той има едно име-война,” коментирал пред журналисти Оланд.

В изказването си по време на 51-та Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността германският канцлер Ангела Меркел посочи, че още не е ясно дали преговорите в Москва ще имат успех. Тя също така подчертава, че Западът иска да гради безопасността в Европа, заедно с Русия.

Преговорите в Москва на 6 февруари продължиха над пет часа при закрити врата. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви след края на срещата, че резултатите ще станат ясни в неделя, след конферентен разговор между Путин, Оланд, Меркел и Порошенко, които той определи като „нормандски формат”.