България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Дари книга, ела на театър" - кампания за деца в болнични заведения

Събрани са над 3 570 тома книги, с които ще разведряваме подрастващите, казаха Деница Димитрова и полк. проф. Венцислав Мутафчийски

13.06.2017 | 11:33 Редактор: Иван Берберов

Кампанията "Дари книга, ела на театър", която Театър "Българска армия" организира за първа година, приключи с над 3 570 тома дарени книги. 

Вече бяха дарени детски книжки и художествена литература за възрастни на отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница. Днес книгите ще стигнат и до отделението по "Уши, нос и гърло" във ВМА.

"Кампанията се проведе от 22 май до 28 май и бяха събрани повече книги от очакваното, затова решихме, че може да отделим и за ВМА", сподели PR-ът на театъра Деница Димитрова пред репортер за "България сутрин".

За ефекта от благотворителната кампанията разказа и полк. проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

"Въпреки, че ВМА е насочена към опазването на здравето на военнослужещите, над 50% от дейността ни е свързана с деца. Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR

А Димитрова добави, че юни месец е последният, в който зрителите могат да посетят постановъчния сезон на театър "Българска армия".