Международна фирма за разследване на банкови фалити проверява 20 кредита от КТБ

Експертите събрали доказателства от външни източници

29.06.2015 | 16:28 Редактор: Мариета Иванова
Международна фирма за разследване на банкови фалити проверява 20 кредита от КТБ

Международната фирма за разследване на банкови фалити проверявала 20 кредита от КТБ, предава БНР, позовавайки се на седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях хора.
От цитирания отчет ставало ясно, че експертите от разследващата фирма събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването.

От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Информация за конкретни резултати нямало, тъй като значителна част от отчета била заличена заради банковата тайна.

Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях хора, предава БНР.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.

Седмица по-рано синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
melis_93@abv.bg
преди 8 години
А кога ****като Цветан Василев ще бъдат разкрити и осъдени ? Сигнализирай за неуместен коментар