Няма заплаха от терористична атака срещу България

Според доклад на силовите ведомства заплаха за страната ни има, но от бежанска вълна от арабските страни.

14.01.2015 | 15:49 Редактор: Васил Детелинов
Няма заплаха от терористична атака срещу България

Няма заплаха от терористична атака срещу България. Новината дойде след заседанието на Съвета по сигурност в Министерския съвет . Министрите на вътрешните работи и на отбраната , главния секретар на МВР, председателя на ДАНС и шефовете на спец.  службите за разгледали доклади за ситуацията в България и в Близкия Изток. Те са показали че заплаха за страната ни има, но от бежанска вълна.  Заседанието се провежда ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София и в очакване на визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столенберг.

Съветът по сигурност е решил министерството на вътрешните работи да подготви законодателни промени, свързани с опасността от терористични атаки.  България е от малкото страни, които не прилагат резолюцията на ООН срещу тероризма.

 

За да спре вълната от емигранти правителството ще вдигне още 150 километра  ограда по южната ни граница. По груби сметки тя ще струва 150 милиона лева.  Армията е готова във всеки  един момент да извади  всякаква техника ,както за строителството така и за охрана на браздата.

Министърът на отбраната определи предстоящото посещение на генералния секретар на НАТО като доказателство че България е добър съюзник на евроатлантическия пакт. Инааче преди началото на заседанието на Кабинета, българският патриарх Неофит  благослови правителството и му благодари за помощта, чрез която са били ремонтирани и реставрирани много храмове в страната.