България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Червен депутат: Отказваме се от заплатите си, но не стоим със скръстени ръце

От БСП са изпратили писмо до Цвета Караянчева, с което да депозират решението си
Публикувана: От:

След като от управляващото мнозинство решиха да променят правилника на Народното събрание, така че отсъстващите депутати от БСП да не получават останалата част от заплатата си, от левицата сами се отказаха от заплащането.

Още по темата

 

Депутатът Ирена Анастасова обясни пред Bulgaria ON AIR, че до това решение се е стигнало след заседание на парламентарната група в сряда. От партията са изпратили писмо до председателя на Народното събрание, чрез което да депозират решението си.

"Прави са тези, които казват, че пари се получават срещу работа. Друг е въпросът, че стоейки извън парламента, ние не стоим със скръстени ръце. Пари се получават и за добре свършена работа. От такава гледна точка, ако преценяваме дейността на народните представители, не бих казала, че работата е свършена добре", заяви народният представител в "България сутрин".

Ирена Анастасова коментира и ратифицирането на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, който беше приет в отсъствие на депутатите от БСП. По думите ѝ те са участвали в предходни гласувания по темата, позицията им е ясна и не е в разрез с решението на парламента.

Тя беше категорична, че връщането им в парламента ще се случи тогава, когато четирите изисквания, които са поставили, бъдат изпълнени.

"Излязохме с решение на Националния съвет и ще влезем с решение на Национален съвет, а кога ще се състои, не знаем", заяви на финал депутатът от БСП.

Гледайте видеото с целия разговор.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )