България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ще бутнат ли гафовете на правителството кабинета "Борисов 3"?

За скандалите около сектор "Сигурност" и неприетата оставка на социалния министър говорят Кънчо Стойчев и Кристина Кръстева
Публикувана: От:

БСП ще внесе втори вот на недоверие към правителството. Мотивът е провала на кабинета в сектор "Сигурност" и несправянето на МВР с престъпността. Опозицията смята, че е времето на "Борисов 3" вече е отминало и няма какво да направи повече за държавата. БСП атакува и решението на Борисов да не приеме оставката на социалния министър.

Още по темата

 

Според социолога Кънчо Стойчев със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите на политиката в България.

"Подадената оставка е край и тя не се обсъжда. Така е прието в света на дипломацията. Какво означава, че първо ще подаде оставка, после ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи", категоричен е социологът в студиото на "България сутрин".

По думите му гафовете на правителството започват да излизат извън нормалното.

Още по темата

 

"Случиха се поредица тежки гафове. Междувременно тенджерата на общественото недоволство ври, но задържането на капака е опасно. Умният политик и държавник ще разчисти с голямата лопата. Проблемът е, че не се правят реформи в страната. Огромни пари се наливат в продънени системи. Гафовете ще продължават и ще бъдат по-мащабни", смята Стойчев.

Журналистката Кристина Кръстева смята, че политиката не е игра и правителството действа нервно и издава сигнали на нестабилност.

"Няма българин, който да е доволен от МВР, а в същото време там се наливат огромни пари. Борисов няма да се даде на БСП - ще се запъне и няма да играе по тяхната свирка. Длъжен е да отпуши напрежението и да махне Валентин Радев от поста вътрешен министър", уточни журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че колкото и пари да има в една система, ако няма адекватна политика и управление, тя няма как да се развива.

Коментари ( 0 )