Обрат: Борисов отхвърли оставката, Бисер Петков остава социален министър

Казах му да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер, заяви премиерът

12.06.2018 | 12:39 Редактор: Тодор Петров
Обрат: Борисов отхвърли оставката, Бисер Петков остава социален министър

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме оставката на социалния министър Бисер Петков. Това обяви премиерът в Турция, където е на среща с турския премиер Бинали Йълдъръм.

"Казах му сутринта на Бисер Петков да отива на работа, да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", съобщи министър-председателят от Турция.

"Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

Междувременно и в Русе се проведе протест на майки на деца с увреждания в защита на социалния министър. Те и децата им излязоха на площада пред общината, за да настояват Бисер Петков да бъде върнат на поста му. 

Опасенията им са, че проектозаконът за личната помощ ще се провали и ще трябва разговорите по тази тема да започнат отначало. Майките ще поискат оставка на правителството, ако министърът не бъде върнат. 

Лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" също се обявиха против оставката на социалния министър, която вчера беше приета от премиера Бойко Борисов. Според синдикатите Петков е диалогичен и е свършил много конструктивна работа. 

От двата синдиката са поискали среща с премиера, на която да се опитат да го убедят да преосмисли решението си и да не приема оставката на Петков.