България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Разделянето на матурата на 3 модула спряло изтичането на информация

Това отбеляза директорът на столичното 119-о СОУ Диян Стаматов пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Дванайсетокласниците полагат изпита си по избираем предмет.

Изпитен вариант номер 2 бе изтеглен от Министерство на образованието за държавния зрелостен изпит на завършващите ученици. Записалите се за матурата за напускане на средното образование бяха около 52 хил., а 7 хил. ученици от професионални гимназии се възползваха от правото да не се явяват на втора матура - оценката им се формира средно аритметично от успеха им в училище и първата матура по български език и литература.

За изпита на седмокласниците по математика бе избран вариант номер 3. Над 60 хил. ученици се регистрираха за явяване на "малката матура". 13 са матурите в 3 модула - без математика, физика, химия, биология, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Най-голяма част от явяващите се на този изпит са избрали матура по биология, а най-малко по италиански език. 

В отминалите събота и неделя се проведоха изпитите по български език и литература. Бяха анулирани 11 работи на ученици, 9 от които поради преписване.

Всяка година, в която се полагат тези изпити, се говори за мерките за сигурност, които се прилагат, за да се противодейства на преписването. 

"Тази година не са по-различни мерките за сигурност, въпреки че в последната седмица се говореше за драконовски мерки. Най-новият модел са трите модула, които разделят изпита. Те позволяват учениците да представят себе си в най-добра светлина. Може да се излиза от стаята само между модулите, по време на тях - не. Поради това тази година почти нямаме изтичане на информация", обясни Диян Стаматов, директор на столичното 119-о СОУ "Акад. Михаил Арнаудов".

Вижте още!

И още по темата:

 

Коментари ( 0 )