Google: 5 млрд интернет потребители след 5г.

Компанията събира стартъпи от Централна и Източна Европа във Варшава

19.11.2015 | 20:00
Google: 5 млрд интернет потребители след 5г.

Общият брой потребители на Интернет ще достигне 5 млрд души до 2020, предлагайки безпрецедентни възможности за бизнеса, каза във Варшава в четвъртък шефът на Google за Европа Мат Брин, при откриването на петия кампус на компанията за стартъпи в IT, съобщи АФП.

„След пет години от малцинство, мнозинството от жителите на планетата ще бъдат свързани. Затова сега стартъпите трябва внимателно да се огледат около себе си и да помислят за този пазар от 5 млрд души, в който могат да се включат след 5г“, каза Брин.

Още по темата

Кампусът на Google в Полша ще бъде базиран в квартал Прага на столицата, в Centrum Praskie Koneser, официално отворен на 19 ноември и ще приема стартъпи от ЦИЕ от 23 ноември. „Бъдещият растеж в Европа е базиран на предприемачеството и иновациите. Кампусът във Варшава е следващата ни стъпка в подкрепа на Полша и Централна и Източна Европа да успеят в тези две области. Това ще бъде ново пространство за предприемачи, търсещи знание, глобални възможности за нетуъркинг и подкрепа в развитие на компаниите, които могат да променят света“, каза Мат Брин.

В момента в света има още два такива кампуса – в Лондон и Лет Авив. Следващите три са в Мадрид, Сеул и Сао Паоло.

В момента тече безплатна регистрация за кампуса във Варшава.

 

Базираната в Маунтийн вю, Калифорния Google, създадена в гараж през 1997 от Сергей Брин и Лари Пейдж, сега предлага безплатно или евтино пространство за работа на стартъпите и съвети за управлението. Според Брин Google не е само търсачка, но и „двигател на растежа за предприемачите и икономиката“.