Светла Петрова: Да съм честна със себе си и със зрителите е ултимативно условие за моята работа

Кои са важните неща за водещата на „Полиграф” по Bulgaria ON AIR

08.09.2015 | 08:14 Редактор: Мариета Иванова
Светла Петрова: Да съм честна със себе си и със зрителите е ултимативно условие за моята работа

През новия телевизионен сезон водещата на „Полиграф“ Светла Петрова се надява да възобнови прекия контакт със зрителите. Вижте какво още споделя тя за „Важните неща“ по Bulgaria ON AIR от 21 септември.

Кои са важните неща според Светла Петрова?

За мен най-важни са хората, които обичам и които ме обичат. Не случайно те са около мен и вървим заедно през живота; така че ако трябва да назова с една дума тази най-голяма моя ценност – това е любовта.

Освен това много ценя свободата. Човек се ражда свободен и никой не бива да го ограничава - разбира се, свободата като осъзната отговорност според философската дефиниция.

От изключителна важност е и връзката ми с Бога - тази невидима сила, която управлява делата ни и с която трябва да се съобразяваме, ако искаме да растем като духовни същества...

Според времето, което им отделям, очевидно много важни за мен са домът ми и цветята в него. Харесва ми вкъщи да е подредено и уютно. И като споменах  подредено - да, редът е друга моя фундаментална ценност. Даже ми се струва, че понякога страстта ми към него прекрачва границите на нормалното. Но какво да се прави - природа!

И накрая - казано къде на шега, къде наистина - за мен нещо много важно е ЦСКА, защото ЦСКА е кауза :)

Какво ново да очакват зрителите от предаването „Полиграф“ от 21 септември?

В продължение на предишния отговор задължително трябва да отбележа, че ценности като любовта и свободата са много важни за мен и в професията ми. Без да вложиш любов, е изключено да постигнеш добри резултати в каквато и да е работа. А за независимата журналистика свободата е върховно изискване. Иначе предаването се надявам да стане „по-телевизионно”, така да се каже, по-динамично; да възстановя прекия контакт със зрителите. Години наред съм била в много близка връзка с тях , стремях се да отговарям лично на писмата им. Да се чуди човек откъде съм намирала време! Но тази комуникация с аудиторията е нещо безценно и се надявам да успеем да го постигнем и в „Полиграф” още този сезон, защото предаването в крайна сметка се прави за хората.

Кое могат да намерят зрителите само в предаването „Полиграф“ по Bulgaria ON AIR?

Това могат да кажат зрителите. От моя гледна точка, може би това, което пропуснах да  спомена при подредбата на професионалните ми ценности, е желанието ми при всички обстоятелства да бъда честна с хората, които ме гледат. То съпътства работата ми от първия ми ден в журналистиката. Дори когато нещо не им харесва в позицията ми или в предаването изобщо, зрителите на „Полиграф” не трябва да се съмняват в почтеността, с която съм подходила към съответната тема или  казус.

Да съм честна със себе си и с тях е ултимативно условие за моята работа - то затова и предаването се нарича така! Изглежда просто и лесно постижимо, но ако се поогледаме наоколо, ще установим, че почтеното отношение към аудиторията е крайно дефицитна стока на българския медиен пазар.