Три дейности, за които продуктивните хора намират време всеки ден

Бъдете по-ранобудни, с ясни идеи и тренирайте усилено

12.11.2014 | 16:43 Редактор: Ирина Георгиева
Три дейности, за които продуктивните хора намират време всеки ден

Голяма част от тези, които решиха да се заемат с предприемачество, имаха намерение да работят по-малко, спрямо хората с "обикновени работни места". Това коментира предприемачът Даниел Дипиаза за Business Insider. Според него обаче, много по-често предприемачите трябва да се стремят да полагат повече усилия, така че нещата им да се случват.

Например, Дилиаза е променил навиците си, за да бъде по-продуктивен. Това му е позволило да организира по-добре деня си и да получи най-доброто от времето, с което разполага. Ето какво съветва той:

1. Станете по-ранобудни и започнете да си лягате по-рано

Вероятно всеки е имал период от живота си, в който е оставал до късно през нощта (или въобще не е лягал), за да успее да довърши възложената работа. За Дилиаза този период е бил преди много време, но ясно си е направил изводите, че времето за 8 часа за сън, е особено важно Например, ако лягате в 22:00 и се събуждате около 6:00 е значително по-добре, отколкото да си легнете в 3:00 и да станете около 11:00. Въпреки че, сте спали еднакъв брой часове. Дипиаза коментира, че ефективността му спада, ако си легне в 23:00 часа.

Казано по-просто: Ранобудните служители имат предимство, когато става дума за умствена яснота, острота и енергия. Една от стратегиите, за да станете по-продуктивни е да си лягате рано и да ставате рано. 

2. Започнете деня като си поставите цели, фокус или медитирате

Дилиаза коментира, че ако започнете деня с ясна идея какви са целите ви, то това ще промени всичко.

Често ли се случва да имате ден, в който веднага като се събудите да имате вече пропуснато обаждане, sms или email? Сякаш се борите да се задържите на повърхността още преди закуска? Казвате, че това се случва всеки ден? Имате нужда това да спре.

Можете да започнете деня и с медитация. Знаете - кръстосани крака, свещ, хубава музика. На много хора обаче това им идва в повече, то тогава просто можете да вземете "вашето 10". Това означава 10 бавни вдишвания, чрез които спокойно да помислите върху основните си цели за деня, а след това да пристъпите към действие. Хубаво е да си отделете време, за да оформите и списък с дневните задачи.

3. Физическа активност. Направете я!

Физическите тренировките вероятно са най-силната стратегия. Те карат хората да се чувствате по-добре както физически, така и психически, емоционално по-здрави. За да имате умствена енергия и да покриете всички задачи, то трябва да прекарвате време и в залата.

Интегрирането на тези навици в живота не е лесно. Замислете се обаче, че ако не сте здрави, то и бизнесът няма да се развива. Помислете за тях като дългосрочна инвестиция.