Защо европейците не харесват Tesla

Коментар на Тим Колтър за телевизия Bloomberg от Лондон

17.09.2015 | 16:45 Редактор: Георги Стоянов
Защо европейците не харесват Tesla

Тази седмица се провежда Автомобилното шоу във Франкфурт. Tesla. Спомням си, че говорих с Елън Мъск и плановете му за Европа. Той каза, че Европа трябва да харесва Tesla повече от Съединените щати, но очевидно това не е така.

Още по темата

Тим Колтър: Не толкова много, така е. Интересно е, видях коментар във Facebook и той беше, че тази кола изглежда като Plymouth. Това не е задължително комплимент, поне не изглеждаше като такъв.   

Това е голяма кола за Лондон. Това ли е, което те не харесват в колата – размерът?

Тим Колтър: От една страна размерите, но също така и цената. В Норвегия всъщност има много голям пазар за електрически коли и най-популярната електрическа кола там, повярвайте ми, е Golf на Volkswagen.

Изглежда, че Tesla хвърлят много усилия за маркетинг в САЩ, както и Китай, който очевидно е голям и растящ пазар, но не толкова в Европа.

Ако погледнете Лондон, Tesla нямат нито едно зарядно в рамките на града. Има едно в Canary Warth и по малко от дузина по магистралата М25.

Карах Tesla в Лондон веднъж и трябва да кажа, имах обратен волан, така че това усложни нещата допълнително, но така или иначе, това е наистина голяма кола. Не може да оцените, колко е голяма, докато не влезете в нея. И да я карате в Лондон е изненадващо трудно.

Тим Колтър: Това е още един недостатък, така че може би по-малкият модел…

Да, защото те казаха, че ще произвеждат различни модели скоро. Те ще направят и 4X4.