Борисов изтъкна добрите условия за бизнес в България пред президента на Португалия

Двамата се обединиха около мнението, че страните имат потенциал за развитие в търговската и и инвестиционната области

16.06.2015 | 15:39 Редактор: Мариета Иванова
Борисов изтъкна добрите условия за бизнес в България пред президента на Португалия

Потенциалът за развитие на двустранните отношения между България и Португалия са обсъдили на среща в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов и президентът на Португалската република проф. д-р Анибал Каваку Силва, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата се обединили около мнението, че двете приятелски държави имат волята да развиват и разширяват своето сътрудничество. Бил е отбелязан значителният потенциал в търговско-икономическата и инвестиционната област, както и възможностите за сътрудничество в туризма. Министър-председателят Борисов е изразил надежда, че срещите между българския и португалския бизнес в София ще имат траен позитивен ефект върху стокообмена и инвестициите. Премиерът изтъкнал добрите условия за бизнес в България и предимствата, с които страната ни разполага като добра инвестиционна дестинация.

Министър-председателят Борисов е благодарил на президента Каваку Силва за последователната подкрепа на Португалия за присъединяване на България към Шенгенското пространство, „така както страната безусловно ни подкрепяше по пътя на членството ни в ЕС и НАТО“. Премиерът е изразил увереност, че добрият политически диалог между България и Португалия ще продължи и занапред да се развива успешно.