Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Евгени Будинов: В НС има много артисти, но най-големи са социалистите

Когато става дума за смърт, политиката няма място там, категоричен е депутатът от ГЕРБ

12.10.2018 | 20:19 Редактор: Велислав Филипов
Евгени Будинов: В НС има много артисти, но най-големи са социалистите

В НС има много артисти - има и много добри, има и по-лоши, но най-големите артисти са в "лявото" пространство в парламента. В политиката на ГЕРБ няма такова нещо, там нещата са ясни, изпълнява се точна стратегия.

Това каза актьорът и депутат от ГЕРБ Евгени Будинов в студиото на "Денят ON AIR".

Будинов коментира и трагичния инцидент с журналистката Виктория Маринова, както и реакциите в Народното събрание след убийството.

"Когато става дума за смърт, политиката няма място там. Колкото и да е трагична новината, левицата я използва в своя полза, което е недопустимо. Европейските политици и лидери се подлъгаха, но след това се извиниха. В същото време БСП не го направи. МВР работи професионално и много бързо разкри случая", категоричен е актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Според него има много фалшиви новини и хората могат лесно да бъдат подлъгани. 

"В България се случват много хубави неща, но в същото време на тях не се обръща почти никакво внимание. В същото време се обръща внимание на лошите и "черните" случки. Хората трябва да бъдат много съмнителни, да проверяват всяка една информация и да не се доверяват лесно", посъветва депутатът от ГЕРБ.

Той обясни и за гласувания от депутатите Закон за културното наследство.

"В България има огромно културно наследство, защото имаме огромна история. Това, което влезе в закона, е дигитализацията на културното наследство. Идеята е да знаем дигитално с какви обекти разполагаме, за да могат те по-лесно да бъдат съхранявани и контролирани", обясни Будинов.