Около 600 пътници у нас засегнати от стачката в Луфтханза

Пренасочват безплатно пътниците към други авиокомпании

20.03.2015 | 16:31 Редактор: Васил Детелинов
Около 600 пътници у нас засегнати от стачката в Луфтханза

Третият ден от протеста на пилотите от "Луфтханза" за по- добри социални придобивки след пенсиониране засегна и България. На фона на 700- те анулирани полета по света днес, у нас бяха отменени 8 полета от и за Мюнхен и Франкфурт. Така около 600 пътници не успяха да излетят от "Летище София". До Мюнхен ще бъде изпълнен само един полет - от авиокомпания, която е регионално подразделение на "Луфтханза" и не е засегната от протеста на пилотите.

Рано сутрин на 20 март 2015 мониторите на "Летище София" изписаха, че всички полети от София до Мюнхен и Франкфурт са анулирани. Пътуващите явно бяха уведомени, тъй като опашки пред гишето на "Луфтханза" на летището нямаше. Илия, който преди два дни е трябвало да замине за Чикаго, е дошъл отново на терминала, за да разбере дали германската компания му е намерила алтернативен полет. Такъв обаче няма.

 

Още по темата

Халфът на ПФК "Славия" Фернандо да Силва и Людмила Георгиева бяха от късметлиите. С друга авиокомпания двамата ще стигнат до Франкфурт, където Людмила живее. Фернандо пък ще продължи пътя си до Бразилия.

Заради стачка и "Ал Италия" отмени днешния си полет от Фиумичино до София и обратно. Очаква се протестът на италианските авиодиспечери и пилоти да продължи до неделя.

От авиокомпаниите съветват ако полетът ни е анулиран да се свържем веднага с тях или с агенцията, от която е закупен билетът. Съветват още при липса на информация от авиокомпанията, пътниците задължително да се явят на летището, защото може да им отменят полета поради неявяване. .