Тайната на изграждането на мускули при редовно ходене пеша

То също е въпрос на диета

28.05.2024 | 10:02 Редактор: Тодор Петров
Тайната на изграждането на мускули при редовно ходене пеша

Бързата крачка ускорява сърдечния ритъм, добавяйки ползи за сърдечносъдовата система, докато разходките в различни среди помагат за подобряване на координацията и баланса. Ходенето в парка или на бягащата пътека във фитнеса може да бъде част от изграждането на мускули.

За да растат мускулите, те първо трябва да бъдат разградени. Когато натоварвате мускулите си чрез дейности като вдигане на тежести или упражнения за съпротивление с телесно тегло, създавате малки разкъсвания вътре в тях. След това тялото изпраща подкрепления под формата на протеин, за да изгради мускулите обратно по-силни и по-големи.

Проучване установи, че 17-седмична прогресивна програма за ходене увеличава дебелината на предните и задните бедрени мускули при по-възрастни хора. Друго изследване също установи подобрения в качеството на бедрените мускули от 10-седмичен режим на ходене, като допълнителни ползи се появяват при група, която добавя тренировки за устойчивост.

Изграждането на мускули също е въпрос на диета. Докато извършвате дейности, които разграждат мускулите, от решаващо значение е да снабдите тялото си с достатъчно протеини, за да ги натрупа обратно в активите, които желаете.

Ако искате да направите тренировките си за ходене по-насочени към изграждане на мускулатура, имате късмет. Има няколко начина да увеличите потенциала за изграждане на мускули чрез ежедневните си обиколки.

  • Увеличете скоростта
  • Увеличете наклона
  • Включете тежести

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay