В Сърбия скриха президента на УЕФА, за да не коментира погрома в София заради БФС

Александър Чеферин изгледа двубоя на националите ни в Лесковац

20.11.2023 | 09:21 Редактор: Тодор Петров
В Сърбия скриха президента на УЕФА, за да не коментира погрома в София заради БФС

Домакините от Сърбия се постараха VIP гостът на Европейската квалификация с България – президентът на УЕФА Александър Чеферин, да няма какъвто и да било контакт с медиите. Чеферин пристигна на стадион "Дубочица" в Лесковац около 30 минути преди началния съдийски сигнал в компанията на двама висши политици – президентите на Сърбия Александър Вучич и на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик. Тримата седнаха и един до друг в ложата, предаде БТА.

Първият човек на УЕФА кацна в Ниш със самолет на централата в компанията на Директорът на Националните асоциации Зоран Лакович и с кмета на Любляна Зоран Янкович. Те бяха посрещнати още на пистата от президента на ФСС Драган Джаич, заместника му Бранислав Недимович и генералния секретар Йован Шурбатович.

Още преди пристигането на трите VIP автомобила на лесковацкия стадион, беше осигурен сериозен кордон. Репортерите не само нямаха никакъв достъп до Чеферин за няколко въпроса, но дори им беше забранено да снимат – и с камери, фотоапарати, но и с телефони. И за да бъдат по-сигурни в изпълнението на задачата си, журналистите бяха отдалечени максимално от входа или пък директно поканени да се качат на местата си в Прес-ложата. Въпреки това, някои фотографи проявиха впечатляваща изобретателност и успяха да направят добри кадри.

По абсолютно същия начин беше и напускането му. Чеферин си тръгна около 40 минути след края на срещата, като се отби единствено в съблекалнята на съдиите и в стаята на дежурния делегат на УЕФА. Едва след това беше отворена микс-зоната.

Шефът на европейския футбол съчета посещението си на мача Сърбия – България (2:2) от квалификациите за ЕВРО 2024 с откриването на поредния нов стадион, построен със средства от правителството в Белград. Това стана в Зайчар, Източна Сърбия, а в церемонията участваха Чеферин и Вучич.

Снимка: БГНЕС