Денков: Управлението на БФС доведе до упадък на българския футбол, изпратих писмо до УЕФА

"Ще потърся позицията и на ФИФА", заяви премиерът

17.11.2023 | 11:54 Редактор: Толя Стоянова
Денков: Управлението на БФС доведе до упадък на българския футбол, изпратих писмо до УЕФА

"Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък българския футбол, без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението", каза премиерът Николай Денков във връзка с вчерашните протести срещу ръководството на БФС преди и по време на мача България - Унгария на Националния стадион.

"Вече изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната и етична дисциплинарна комисия на УЕФА с искане да чуя тяхното становище по организацията на злополучната среща между България и Унгария. Ще потърся позицията и на ФИФА", допълни Денков.

"Благодаря на всички мирно протестиращи спортни запалянковци, както и на тези полицаи, които изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка, изпълнена с провокации. Но не можем да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи, биеха или ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег хора", каза още премиерът, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес лидерът на ПП Кирил Петков директно поиска незабавната оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)