Димитър Митков класира "Локомотив" (София) за Купата на България

"Арда" също продължава напред след успех с 4:0 като гост над "Септември" (Тервел)

14.10.2023 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова
Димитър Митков класира

"Локомотив" (София) спечели с 1:0 гостуването си на "Спартак" (Плевен) в турнира за Купата на България. Срещата от 1/16-финалите в надпреварата реши нападателят на "червено-черните" Димитър Митков, който се разписа в края на първото полувреме.

Малко след това пък терена напусна голмайсторът на домакините Христиан Петров, като съмненията са, че крилото има тежка контузия. След почивката плевенчани не съумяха да изравнят и да пратят двубоя в продължения и така "Локомотив" вече е сред осминафиналистите.

"Арда" също продължава напред след успех с 4:0 като гост над "Септември" (Тервел), който дели първото място с дубъла на "Спартак" (Варна) в Североизточната Трета лига.

Радослав Цонев откри резултата в 20-ата минута с гол от пряк свободен удар. В 34-ата минута отново той удвои. Халфът на гостите се възползва от разбъркване в наказателното поле и с шут от десетина метра не остави шанс на Александров, информира БГНЕС.

Тонислав Йорданов направи резултата класически в 48-ата минута, а крайното 4:0 оформи резервата Николай Жеков, който бе точен в 85-ата минута.

Снимка: Официален сайт на "Локо" (Сф)