"Локо" (Пловдив) се затрудни срещу 10 от "Добруджа", но продължава напред за Купата

Мачът се реши в продълженията

14.10.2023 | 16:44 Редактор: Искра Ангелова

"Локомотив" (Пловдив) се класира за 1/8-финалите от турнира за SESAME Купа на България, след като победи много трудно Добруджа с 4:3 като гост след продължения. Редовното време на стадион "Дружба" завърши 2:2. Димитър Пиргов даде аванс на домакините след гол с глава в 7-ата минута, когато засече центриране от корнер. В 17-ата минута Светослав Николов получи директен червен картон заради удар в глава на Кристиян Пешов.

В 41-ата минута Бабакар Дион центрира остро от десния фланг, вратарят на "Добруджа" бе заблуден от Георги Минчев и допусна топката да влезе във вратата му.

Две минути след началото на второто полувреме Бабакар Дион центрира много добре от дясното крило, като в наказателното поле Георги Каракашев изпревари вратаря на домакините и вкара с глава. Минута преди края на редовното време "Добруджа" изравни след красив гол на Андриан Димитров, който се възползва от грешка на Александър Георгиев.

Малко след началото на продълженията футболист на домакините получи контузия и трябваше да напусне принудително терена. Тъй като нямаха достатъчно резерви, "жълто-зелените" останаха с 9 души на терена. Това бързо даде резултат и в 98-ата минута Бабакар Дион вкара втория си гол в мача, след като се измъкна от защитник на домакините и засече центриране от левия фланг на Джовани.

Малко след това контузеният играч на "Добруджа" бе вдигнат на крака и се върна в игра, информира gol.bg.

В добавеното време на първата част късметът покри гостите, след като Димитър Пиргов уцели напречната греда след удар с глава при центриране от ъглов удар. В 110-ата минута Здравко Серафимов фаулира Джовани в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Георги Минчев, който не сгреши и вкара четвърти гол за "Локо". В 120-ата минута втородивизионният отбор успя да стигне до трети гол, дело на Шериф Осман, но за повече нямаше сили.

Снимка: Lap.bg.