Петричев: Не се крием, поемаме отговорност, "Лудогорец" ще продължи по най-добрия начин

Не знам как ще се прибера в Разград, как ще погледна хората в очите, каза изпълнителният директор на тима

06.10.2023 | 16:57 Редактор: Вяра Димова

"Ние не се крием, а си поемаме отговорността. Не съм съгласен, че е извънредно положение, защото "Лудогорец" е един изключително добре структуриран клуб, който без определени хора ще продължи да функционира по възможно най-добрия начин. Просто това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб, защото ние имаме привилегията да работим в една обстановка, в която абсолютно всичко ни е подсигурено", обяви изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев, след като цялото ръководство и спортно-техническият щаб на клуба подадоха оставка.

Причина за тоталната чистка при шампионите на България е унизителната загуба с 1:7 от датския "Нордшелан" в мач от Лигата на конференциите миналата вечер.

"Ако нещата при нас не се получават, то е заради човешкия фактор. Ние нямаме право на оправдания, защото нашите собственици Кирил и Георги Домусчиеви са ни предоставили най-добрите условия да развиваме футбол. Когато допуснеш един подобен резултат, срамен, съвсем логично е проблемът да бъде в хората, които управляват процеса. Ние няма да се скрием, а ще си понесем отговорност", допълни Петричев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос кои ръководители подават оставка, Петричев отговори: "Всички от ръководството, вчера имаше бързо събрание на Управителния съвет, на което решихме от председателя на съвета на директорите, президента, но най-вече, натъртвам, оперативното ръководство на клуба в мое лице и целия спортно-техническия щаб. Вече сме депозирали нашите оставки на собствениците на клуба и по-нататък ще разберете какви са техните решения. Нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас какви са мотивите за оставката и тогава вече те ще решат как да продължи клубът напред. Аз мога да гарантирам, че до ден последен, в който съм в клуба, ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм, както съм го правил до момента и ще направя така, че хората, които биха поели клуба след нас, да бъдат в комфортна ситуация".

"Аз ви гарантирам, че и без Ангел Петричев, и без Георги Караманджуков, и без останалите колеги ще продължи да функционира достатъчно добре. Съвсем искрено казвам, че ме е срам от хората. Не знам как ще се прибера в Разград, как ще погледна хората в очите", каза още директорът в оставка.

Снимка: lap.bg