Звучен датски шамар за "Лудогорец": "Нордселанд" разби разградчани със 7:1

В другия мач от групата "Фенербахче" победи с 2:1 "Спартак" (Търнава)

06.10.2023 | 06:52 Редактор: Тодор Петров
Звучен датски шамар за

"Лудогорец" получи зверски шамар от датския "Нордселанд" във втория си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите - загуба със звучното 1:7.

"Лудогорец" беше сравнително равностоен само до 9-ата минута, след като Ингварсен (2) и Оливие Вердон (9) вкараха по една дузпа. След това "Нордселанд" разнебити българския първенец с голове на Осман (11), Тверсон (31), Нигрен (33, 74), автогол на Сон (68) и Расмусен (86). 

Домакините започнаха вихрено и още във втората минута вече водеха в резултата. След центриране от корнер Маркус Ингвартсен стреля с глава и прати топката в ръката на Руан Секо - дузпа за Нордшеланд. Именно Ингвартсен се нагърби да изпълни дузпата и реализира без проблеми - 1:0.

В 11-та минута датчаните отново поведоха след кошмарна грешка на вратаря Падт. Нидерландецът позволи на Осман да му отнеме топката и без проблеми да я насочи в мрежата за 2:1.

В 31-ата минута  "Нордселанд" вкара и трети гол. След центриране от ъглов удар Тверсков беше изпуснат от българите и насочи топката в мрежата. Само две минути по-късно датчаните вкара и четвърти гол. След нова комедия от грешки в наказателното поле на разградчан Нигрен остана сам на празна врата и направи 4:1.

След почивката "Лудогорец" опита да покаже промяна, но и датчаните се бранеха добре. В 68-ата минута Осман центрира остро в наказателното поле, а Сон имаше нещастието да си отбележи автогол.

Шестият гол не закъсня и в 74-ата минута Нигрен бе изведен в наказателното поле и с плътен удар направи 6:1. Крайното 7:1 оформи Кристиан Расмусен с удар отблизо. След изстрел от дистанция топката рикошира във Вердон и излъга Падт, а Расмусен само я довкара, пише gol.bg.

В другия мач от групата "Фенербахче" победи с 2:1 като гост "Спартак" (Търнава). В класирането водят турците с пълен актив от 6 точки, пред "Нордселанд" и "Лудогорец" с по 3 точки и "Спартак" с 0. 

Снимка: БГНЕС