С подкрепа към Хубчев и в памет на Венци: ЦСКА тресна с 3:0 "Берое" в Стара Загора

Головете за "армейците" забиха Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет

03.09.2023 | 07:49 Редактор: Вяра Димова

ЦСКА тресна с 3:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 8-ия кръг на Първа лига. Головете за "армейците" забиха Дюкенс Назон в 18-ата минута, Тобиас Хайнц (20) и Джонатан Линдсет в 63-ата минута. "Берое" има 13 точки на четвърто място, докато ЦСКА е с 12 точки на шеста позиция, но има един изигран двубой по-малко

Преди първия съдийски сигнал стартовите 11 на ЦСКА излязоха със специални фланелки с номер 5, лика на Петър Хубчев и послание "С теб сме! Ще победиш!" в знак на подкрепа към него в битката му с коварно заболяване. Срещата пък започна с минута мълчание в памет на таланта от школата на "Дунав" Венци

В 5-ата минута играта бе спряна, а феновете на двата отбора с аплодисменти подкрепиха Петър Хубчев.

През първия четвърт час армейците бяха далеч по-активни и организираха няколко опасни атаки, но до попадение не се стигна. Сериозният натиск на червените даде резултат в 18-ата минута, когато след изпълнение на корнер Амос Юга подаде към Дюкенс Назон и нападателят мигновено прати топката в мрежата на "Берое", разписвайки се за 1:0.

Само 2 минути по-късно Тобиас Хайнц покачи на 2:0. "Заралии" с мъка спряха набег на Естрада, но норвежецът овладя на двайсетина метра фронтално срещу вратата на домакините и реализира след феноменален фалцов изстрел с десния крак, след който топката се удари в гредата и тупна зад голлинията.

В 30-ата минута червените създадоха добра ситуация, когато Назон бе изведен отдясно и опита да пусне към Естрада, но Ачинели изби в ъглов удар. Последваха още няколко любопитни атаки, с които гостите застрашиха отбора на домакините, но трети гол така и не падна през първата част.

В 42-ата минута Селесте опита да притеснява Густаво Бусато от пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете на бразилския страж. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с 2 попадения преднина в полза на ЦСКА.

Второто полувреме започна с атака на "Берое", при която Политино центрира и Селесте шутира, но Густаво Бусато отново бе на мястото си и спаси. Последваха 15 равностойни минути, при които армейците контролираха събитията на терена и владееха повече топката.

След малко повече от час игра момчетата на старши треньора Нестор Ел Маестро вдигнаха оборотите и в 63-ата минута ЦСКА вкара трети гол. Атаката започна от Джонатан Линдсет, продължи отдясно, където топката стигна до Тобиас Хайнц. Норвежецът пусна пас по земя към Линдсет, който шутира от десетина метра и направи резултата класически. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg