Петър Хубчев страда от коварна болест! Няма да участва в "Мача на надеждата"

Стилиян Петров призова за подкрепа

30.08.2023 | 11:46 Редактор: Михаела Кирилова

Една от легендите на българския футбол - Петър Хубчев, се бори с тежко онкологично заболяване. Това съобщи бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров на пресконференция преди "Мача на надеждата". Приходите от срещата на националния стадион "Васил Левски" ще бъдат дарени за лечение на онкоболни в България. На събитието в хотел "Милениум" присъстваха още бившите национали Георги Пеев, Красимир Балъков и Христо Янев.

"На мача в петата минута ще бъде отдадена подкрепа за Петър Хубчев, мачът ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест, един от големите №5 в българския футбол. Призовавам в следващия кръг в първенството във всички мачове да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, той идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", каза Стенли.

"Ние със Стилиян имаме много хубави преживявания не само във футбола. Тук е моментът да се обърна към феновете да присъстват на този спектакъл, защото той съчетава две неща - шоу и благотворителна кауза. Ние подкрепяме Петър Хубчев, стоим твърдо зад него - той може да разчита на 100% на нас, ние ще му вдъхваме подкрепа", сподели Красимир Балъков.

"Познавам Петър Хубчев като човек, който винаги се е борил, бил ми е треньор в националния отбор. Ако има човек, който може да пребори всичко, това е той. Нека ние бъдем част от стъпките, които ще бъдат в помощ за него", бяха думите на Янев.

"От сърце му пожелавам да се справи с тази битка. Ще се постараем да забавляваме хората в този ден и да дарят повече средства занапред хората, които имат нужда от помощта, и да имат по-голяма вяра в успеха в здравето си", коментира Пеев.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg