"Лудогорец" разби шампиона на Косово "Балкани" с 4:0 и продължава в ШЛ

Тимът на Ивайло Петев успя да навакса пасив от два чисти гола

19.07.2023 | 23:18 Редактор: Вяра Димова

"Лудогорец" успя да навакса пасив от два чисти гола срещу шампиона на Косово "Балкани" и продължава да мечтае за нов поход към Шампионската лига.

В реванша от първия кръг разградските "орлите" разбиха съперника с категоричното 4:0. Така с общ резултат 4:2 хегемонът в последните 12 години у нас продължава към следващата фаза на турнира. Там съперник ще е един от европейските кошмари на "Левски" - "Олимпия" (Любляна).

За пръв път пък в историята си разградския тим елиминира противник, след като е изгубил първата среща с 0:2. Гостите с нищо не показаха, че са солиден отбор и "Лудогорец" заслужено е в следващата фаза.

Още в 4-ата минута "Лудогорец" удари чрез Текпетей. Ганаецът се възползва от груба грешка на вратаря на гостите, които излезе неразчетено и не успя да избие, а топката се озова у крилото, който не сбърка. В 14-ата минута Mатиас Тисерa бе изведен очи в очи със стража на "Балкани", но вратарят изби с крак.

В края на първата част "Лудогорец" изравни общия резултат. Голът отново бе дело на Текпетей.

Аслак Фон Фитри центрира към Пьотровски. Полякът не нацели топката и кълбото отиде при Текпетей. Той си я спря, след което нагласи на левия крак, като с мощен удар между краката на вратаря на "Балкани" направи 2:0.

Второто полувреме стартира вихрено за разградчани. Матиас Тисера получи зад защитата на гостите. Аржентинецът опита да стреля, но шутът му бе блокиран. Толката попадна у Доминик Янков. Националът чукна покрай вратаря и стреля, но ударът му бе избит точно пред голлнията.

Секунди по-късно "Лудогорец" вече водеше с класически резултат. Този път точен бе Тисера, който се възползва от груба грешка в защитата на съперника. В 78-ата мин разградчани решиха спора. Точен бе резервата Кайо Видал.

Снимка: lap.bg