Българската федерация плувни спортове осъди поведението на Антъни Иванов

Ръководството намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на плувеца

05.07.2023 | 16:16 Редактор: Вяра Димова
Българската федерация плувни спортове осъди поведението на Антъни Иванов

Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове (БФПС) изразява огромното си разочарование от поведението на състезателя Антъни Иванов и неговите медийни изяви по време на Държавното лично отборно първенство по плуване, което се проведе от 29 юни до 2 юли в София.

Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата.

БФПС няма отношение по наказанието на Иванов с лишаване от състезателни права за срок от две години, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана с Решение от 26.06.2023 г. Санкцията е в следствие на пропуснати три допинг проверки от страна на състезателя и е индивидуална.

Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на Иванов, и осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец. В тази връзка УС на БФПС сезира Дисциплинарната комисия към централата, която след като се запознае с всички материали, ще вземе решение по случая.

Снимка: lap.bg