Антъни Иванов: Няма да се състезавам повече за България, ако нещата не се променят

"Не може цял живот да се занимавам с едни и същи глупости", заяви спортистът.

30.06.2023 | 21:11 Редактор: Михаела Димитрова
Антъни Иванов: Няма да се състезавам повече за България, ако нещата не се променят

Разконцентрираха ме всички спекулации, но като гледам тези горе са по-разконцентрирани, защото пият от обяд. Аз няма какво да си казвам с тях. Ако те не предприемат крачка и тези неща не се променят, аз няма да се състезавам повече под флага на България, никога! Те се подиграват с цялото българско плуване, не само с мен. Знаете ли колко деца отказаха по този начин? Гледате, че аз и Йосиф държим, но как го правим - ние си знаем, обяви Антъни Иванов пред медиите след втория ден на Държавното първенство по плуване, което се провежда на столичния басейн "Диана".

"Надявам се да станат мъже, да излязат и да кажат истината, защото аз искам да представям България и да се състезавам под българския флаг. Но ако тези неща не се променят, трябва да търся развитие на друго място. Не може цял живот да се занимавам с едни и същи глупости", заяви спортистът.

По негови думи така са се отказали хиляди спортисти с потенциал като Григор Димитров, Димитър Бербатов.

Днес Антъни Иванов завърши втори на 100 метра "бътерфлай", като дисциплината беше спечелена от европейския медалист Йосиф Миладинов. Антъни Иванов получи разрешение да участва в надпреварата, въпреки че Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди наказанието му от две години заради неспазване на антидопинговия контрол, предаде БГНЕС.

“Изключително съм доволен, това ми е първото слизане под 54 секунди. Под 54 секунди не съм плувал от не знам колко време. Знаете, че моята специалност е 200 м "бътерфлай". Там гоним едно слизане под 2 минути. Имах 2 месеца да се подготвя за тук, доволен съм. Да станеш втори след втория на Европейско е доста добре", обясни Иванов.

Снимка: Lap.bg


1
0 rate up comment rate down comment 1
ахаа
преди 9 месеца