Адвокатът на Антъни Иванов: Той ще плува на Олимпийските игри, неправилно го обвиняват

Плувецът участва в първия ден на държавното лично и отборно първенство по плуване в комплекс "Диана"

29.06.2023 | 17:17 Редактор: Вяра Димова
Адвокатът на Антъни Иванов: Той ще плува на Олимпийските игри, неправилно го обвиняват

Антъни Иванов взе участие в първия ден на държавното лично и отборно първенство по плуване в столичния комплекс "Диана" след разрешение, дадено от Антидопинговия център. Това заяви неговият защитник по делото за пропуснати допинг проверки Георги Градев.

Разрешението вероятно е дадено в последните часове преди турнира, защото вчера президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заяви, че е готов да спази обявеното решение на Спортния арбитражен съд и да извади плувеца от листите.

Аврамчев потвърди за разрешението за участие, като уточни, че то обхваща само сегашния шампионат. "Дори не е сигурно, ако Антъни спечели титли сега, дали при потвърждение на двегодишното му наказание те ще бъдат валидни“, допълни той, цитиран от БНР.

Градев обаче беше по-голям оптимист: "Цитирайте ме, че Антъни ще продължи да плува, включително на олимпийските игри в ПарижОбвиненията, които му е отправил Антидопинговият център, са неправилни, а решението да бъде наказан е незаконосъобразно", допълни юристът по повод на двегодишната му дисквалификация за пропуснати допинг проверки.

Градев потвърди, че ще съди председателя на Дисциплинарната комисия на БОК Теодора Златева, защото си е позволила да коментира подробности по делото, по което тя е страна, преди да има обявено крайно решение. Той опроверга нейното твърдение, че Антъни Иванов не е бил разпитан в хода на делото заради него самия и обясни, че става дума за пропуски на обвинителите в процедурата по неговото призоваване на разпит.

Снимка: lap.bg