Антъни Иванов: Станах първият наказан състезател, извикан за допинг, не мислех, че ще чуя такива заплахи

"Пожелавам ви никога децата ви да не чуват такива заплахи", написа плувецът

01.07.2023 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Антъни Иванов: Станах първият наказан състезател, извикан за допинг, не мислех, че ще чуя такива заплахи

Антъни Иванов избухна отново, след като остана втори в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай след Петър Мицин на държавното по плуване в София.

Ето какво написа заплашения от наказание заради пропуснати проверки за допинг състезател:

Благодаря за всички мили и мотивиращи съобщения. Искам да ви кажа, че днес влязох в историята, след като станах първият "наказан" състезател, извикан на допинг проба.

Поздравления и за Петър Мицин, и треньора му Николай Вакареев, които решиха да се раздадат на 1 дисциплина, която беше днескашното 200 м бътърфлай, преди която аз лично бях предупреден от даден човек, че ако не си затворя устата, най-малкото ще е наказанието от 2 години. Представете си как се чувствах на старта след такова нещо, при положение, че имам семейство и 2 по-малки сестри, както и приятелка.

Ще ви задам въпрос с повишена трудност - според вас нормално ли е някой да плува 400 м кроул 12 сек над най-доброто си, 100 делфин, да го е страх да се състезава, да се крие, 50 гръб същото, 100 кроул същото и накрая да се напъва на 200 делфин.

Лошото е, че момчето не е виновно. Не мислех, че ще чуя такива заплахи, но уви, в България сме.

Пожелавам ви никога децата ви да не чуват това нещо, защото не е приятно. Никога няма да ме откажат и никога няма да се предам. Ще се видим пак."

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
Ааа
преди 9 месеца
Само нагоре и напред! Лоши хора има навсякъде, но има и добри, които ще ги обезличат. Важното е, да не се отказваш! Сигнализирай за неуместен коментар