Тормозят Багата за допинг тестове, провериха го 4 пъти за няколко седмици

Най-много е било позвънявано на вратата на настоящия шампион Ислам Махачев

28.02.2023 | 15:56 Редактор: Михаела Димитрова
Тормозят Багата за допинг тестове, провериха го 4 пъти за няколко седмици

Единственият български боец в UFC Благой Иванов - Багата, е тестван за използване на забранени субстанции четири пъти от началото на календарната 2023 г. В скорошен публичен доклад на Американската антидопингова агенция се посочва, че българинът е бил посетен от служители на организацията толкова пъти, колкото и ММА величия като Джон Джоунс и Хенри Сехудо.

Четири пъти са вземани проби и от Зубайра Тухугов, Мохамед Мокаев, Аманда Нунез, Дерек Люис, Паоло Коста и други бойци на организацията на Дейна Уайт.

Най-много е било позвънявано на вратата на настоящия шампион в лека категория Ислам Махачев - цели 8 пъти. Наскоро той направи успешна защита на титлата сис рещу Алекс Волкановски, при който допинг ченгета са ходили 6 пъти, информира boec.bg.

Благой Иванов се би преди седмици срещу коравия поляк Марчин Тибура. Багата отстъпи със съдийско решение срещу Тибура, макар мнозина да изразиха мнение, че българинът е имал достатъчно аргументи за победата, въпреки по-слабо изиграния трети рунд.

Така към момента Благой е с една победа от последните си 4 изиграни двубоя. Важно е да се каже обаче, че всички сблъсъци през последните години на българина завършиха с изключително спорни съдийски отсъждания и то често в негов ущърб. Загубите от Аугусто Сакай и Дерек Люис продължават да разпалват коментари относно обективния съдийски прочит на срещите.

Към момента Багата е със статистика от 3 победи от 7 мача в UFC.

Снимка: Lap.bg