"Реал" (М) обърна "Атлетико" с голове в продължението и е на 1/2-финал за Купата

В редовното време двата отбора завършиха 1:1

27.01.2023 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

"Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) сътвориха истинска драма на "Сантяго Бернабеу" на 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. "Кралете" осъществиха поредния си страхотен обрат, побеждавайки с 3:1 след продължения и се класираха на полуфиналите. 

В редовното време двата отбора завършиха 1:1. "Дюшекчиите" завършиха дербито с 10 души заради скоростни две официални предупреждения на Стефан Савич, който пое преждевременно към съблекалните в 99-ата минута. Именно червеният картон се оказа най-големият помощник и подарък за отбора на "Реал", който се мъчеше в половината на съперника си.

Преминалият и през школата на "кралете" и бивш футболист на "лос бланкос" - Алваро Мората, откри резултата в 19-ата минута. Златният жокер Родриго изравни в 79-ата минута след феноменален индивидуален пробив. Бензема донесе обрата в 104-ата минута, а Винисиус в 122-ата минута узакони победата на "кралете".

Така "Реал" се присъедини към "Барселона", "Осасуна" и "Атлетик" (Билбао), които също се класираха за полуфиналите в надпреварата.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС