Шимунджа преди реванша с "Левски": Ще ги отстраним, ако сме концентрирани и много агресивни

"Да влияем на съдиите? Не коментирам слухове", заяви треньорът на "орлите"

20.04.2022 | 14:44 Редактор: Искра Ангелова

Старши треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа не е отписал полуфинала реванш за Купата на България срещу "Левски" в петък. В първия двубой в Разград "сините" спечелиха с 3:2.

"Тази титла ни дава повече мотивация за тренировки и за работа. Информираха ме, че това е най-рано спечелената титла. Смятам, че ще ни даде възможност за по-добро представяне. Няма да се успокоим, ще покажем повече желание в следващите мачове, за да си свършим работата докрай", каза словенският специалист на пресконференция.

"Не сме имали големи празненства, защото имаме още работа за вършене. Забавлявахме се, защото момчетата го заслужават", каза още Шимунджа.

Специалистът беше попитан дали е съгласен с мнението, че "Лудогорец" е бил по-притеснен в първия мач с "Левски" и заради това е загубил у дома в крайна сметка.

"Нямам впечатлението, че сме били по-притеснени. След анализа, който направихме, проблемът от този мач е ясен. Те имаха повече желание. Ние имахме през първото полувреме ситуации, които трябваше да завършим по-добре. Но след като резултатът се изравни, те показаха повече желание. И заслужено победиха, след като са вкарали три гола", заяви още словенецът.

Някои хора от управата на "Левски" коментираха, че от "Лудогорец" са повлияли на съдиите ръководили мача ЦСКА - "Левски", за да покажат картони на определени играчи. И така да помогнат косвено на шампионите.

"Да влияем на съдиите? Не мога да коментирам слухове, но това не е част от нашата работа или дела, с които се занимаваме. Съгласявам се с твърдението, че "Левски" промениха тяхната система, когато се изправят срещу нас. Опитват се да играят по-различен футбол. Играят по начин, смятат, че на нас ни е неприятен. И срещу тях е винаги добре да се излиза, защото искат да играят футбол", поясни той, цитиран от БНР.

"Отборът трябва да играе умно. "Лудогорец" трябва да вкара два гола повече от "Левски", за да се класираме за финала. Трябва да бъдем много концентрирани, много агресивни. И да имаме голямо желание, тогава ще ги отстраним", очерта посоката за петъчния мач.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК