По пътя към поредната титла: "Лудогорец" завоюва нови 3 точки срещу "Черно море"

Тимът на Анте Шимунджа поведе със седем точки на върха на класирането

20.02.2022 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова

Отборът на "Лудогорец" поведе със седем точки на върха на класирането в Efbet лига, след като победи "Черно море" с 2:1 като гост в мач от 20-ия кръг. На стадион "Тича" във Варна шампионите нанесоха своя удар в края на първото полувреме, когато в рамите на шест минути вкараха два гола.

В 33-та минута Каули Оливейра откри резултата с удар с глава от близко разстояние след добро центриране на капитана Кирил Десподов, а в 39-та минута новото попълнение на "орлите" Спас Делев вкара първия си гол за тима с изстрел от воле от границата на наказателното поле, който срещна крак на защитник на "моряците" и не остави шансове за вратаря Иван Дюлгеров.

През второто полувреме играчите на Илиан Илиев имаха сили единствено за почетен гол на резервата Юлиус Каспаравичус в добавеното време и по този начин "Лудогорец" записа втора поредна победа след подновяването на първенството.

Така тимът на Анте Шимунджа вече има 48 точки и води със седем пред втория ЦСКА, който по-късно днес гостува на "Славия". "Черно море" заема четвърта позиция в подреждането с актив от 32 точки. В следващия си мач на 26 февруари "Лудогорец" приема "Славия", докато за "Черно море" предстои гостуване на "Локомотив" (София) на 27 февруари.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК