"Берое" обърна "Царско село" с късен гол и остана в битката за Топ 6

В класирането "царете" са твърдо на дъното с 11 точки

20.02.2022 | 15:30 Редактор: Искра Ангелова

Бившият селекционер на България Петър Хубчев се завърна с победа начело на "Берое". Обрат от 0:1 до 2:1 срещу "Царско село" беляза повторния му дебют за тима от Стара Загора в мача от 20 кръг на Първа лига. 

Уникален гол със задна ножица за домакините, дело на Седрик Коломбо, бе напът да засенчи първия двубой на Хубчев от лятото на 2020 година насам. Джонатан Перейра успя да изравни в 57-ата минута, а Алиун Фал донесе ценните 3 точки за "зелените" 7 минути преди края.

Заради различни проблеми двата клуба бяха в изцяло обновен вид за първия мач от пролетния дял на шампионата. В полите на Витоша дебют за "царете" записа италианският специалист Андреа Сасарини, а същото важеше и за редица от негови възпитаници, пише "Труд". 

С капитанската лента за столичния отбор бе Мартин Кавдански, единствен останал от есента в стартовия състав. За гостите отборът бе по-разпознаваем, но вече без Мартин Камбуров, Реян Даскалов, Омар Сако, Нордин Бакер, Кукула и Александър Цветков.

Едва 30 фена на "Берое" пък пътуваха до столицата, за да подкрепят закъсалия финансово клуб, който през зимата остана без своя собственик "ТЕЦ Марица Изток 2". 

Двубоят не впечатли с много голови ситуации като малкото такива бяха материализирани от двата тима. В класирането "Царско село" е твърдо на дъното с 11 точки, а "Берое" вече има 28.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК