Изпълкомът на БФС отмени ограничението за чужденците извън ЕС

Професионалните клубове вече са уведомени за новата ситуация

17.02.2022 | 14:27 Редактор: Здравко Черкезов
Изпълкомът на БФС отмени ограничението за чужденците извън ЕС

Ограничението за картотекирането и използването само на петима чужденци извън ЕС в отборите от efbet Лига вече е в историята. Това решение е било взето на тайния Изпълком, който се проведе в началото на седмицата.

Нарочно или случайно обаче, информация за важната промяна не бе обявена в сайта на БФС, в който публикуваха уж всички решения, след като тогава не бе организирана пресконференция или изявление на участниците.

Още от тази седмица отборите от елита имат възможност да картотекират и използват футболисти без ограничение на тяхното гражданство, като единствено трябва да се съобразяват с регулациите на 20-те свободни квоти, които разрешава наредбата във връзка с играчи, които не са се развили като юноши в рамките на съответния клуб или в България.

Професионалните клубове вече са уведомени за новата ситуация и реално още в първия редовен кръг могат да използват до 20 чужденци извън ЕС, ако ги имат налични.

Припомняме, че преди време в българския футбол действаше правилото на картотекиране само на 5-ма футболисти извън ЕС и само 3-ма, които можеха да вземат участие в мачовете. Преди няколко месеца това правило бе променено и се даде възможност и на петимата играчи извън ЕС да играят едновременно. Сега тази бройка се вдига на 20.

Четете повече по темата в gol.bg

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК