Расистки обиди заляха антигероите от финала на Евро 2020 Сака, Санчо и Рашфорд

Тримата футболисти не успяха да реализират дузпи срещу Италия

13.07.2021 | 07:47 Редактор: Жаклина Иванова
Расистки обиди заляха антигероите от финала на Евро 2020 Сака, Санчо и Рашфорд

Английските национали Букайо Сака, Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд бяха подложени на расистки обиди след финала на Евро 2020.

Тримата футболисти не успяха да реализират дузпи срещу Италия, което доведе до загубата на "трите лъва" в битката за трофея. Това предизвика гнева на феновете.

Само в рамките на няколко минути в социалните мрежи се появиха редица постове срещу тримата. Маймунски емотикони и обиди бяха публикувани по адрес най-вече на 19-годишния Букайо Сака, чийто удар беше отразен от италианския вратар Джанлуиджи Донарума.

Самите футболисти на "трите лъва" коленичиха преди всеки мач от европейските финали, за да изразят стремежа си към борба с расизма.

Говорителят на Футболната асоциация осъди поведението на феновете.

"Ще направим всичко възможно, за да подкрепим засегнатите играчи, като същевременно настояваме за възможно най-строги наказания за всеки отговорен", заяви той.

Проблемът с расизма по терените в Англия е сериозно засегнат. Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън също нарече обидите "ужасяващи".

"Тези футболисти на Англия заслужават да бъдат възхвалявани като герои, а не да стават жертви на расистко насилие в социалните мрежи", каза Борис Джонсън.

От полицията в Лондон вече обявиха, че разследват случаите с расистки прояви по адрес на играчите на Англия.

Стенопис в чест на футболиста на Англия Маркъс Рашфорд бе вандализиран по-малко от час след загубата на националния отбор от Италия във финала на европейското първенство.

Графитното изображение на така обичания нападател на "Манчестър Юнайтед" е било надраскано със синя боя в неделя вечер, пише gol.bg.

Припомняме, че влезлият като резерва Маркъс Рашфорд пропусна дузпа за своя отбор. Нападателят се забави след съдийски сигнал, играейки си с нервите на Донарума, но ударът му срещна гредата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК