Саутгейт пое отговорност за провала на Англия, Манчини плаче от радост

Играхме добре и сме невероятно радостни, че победихме, сподели италианският селекционер

12.07.2021 | 10:45 Редактор: Тодор Петров

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че той носи отговорност за изпълнителите на дузпи и похвали своя отбор след драматичната загуба от Италия на финала на Европейското първенство. 

"Изключително сме разочаровани, защото момчетата направиха всичко по силите си. Имахме силни моменти и други, в които не успявахме да задържим топката. Те обаче няма от какво да се срамуват, тъй като бяха страхотни. Беше удоволствие да работя с тях, но сега в съблекалнята е наистина тъжно", каза Саутгейт.

"Аз нося отговорност за изпълнителите на дузпи. Избрах кой да бие на базата на това, което правихме на тренировките. В крайна сметка загубите са за целия отбор. За съжаление малко не ни достигна, но момчетата донесоха невероятни спомени на страната и могат да се гордеят. За съжаление обаче, тъгата е голяма, тъй като не получаваш често подобни възможности", добави той.

На другия полюс бе селекционерът на Италия Роберто Манчини. Той не скри сълзите си, след като Италия триумфира с европейската титла.

"Момчетата бяха забележителни! Не знам какво друго да кажа. Това е нещо много важно за толкова много хора. Щастливи сме и само това има значение! Получихме много рано гол, но след това доминирахме. Играхме добре и сме невероятно радостни, че победихме. Сигурен съм, че феновете ни празнуват", каза още наставникът. 

Манчини определено преобрази Италия, след като тимът не успя да се класира за световното през 2018 г., а в момента отборът е без загуба в 34 поредни мача, пише gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК