Новак Джокович също е с положителна проба за коронавирус

Тенисистът няма никакви симптоми

23.06.2020 | 15:41 Редактор: Ралица Братанова

Новак Джокович е дал положителен резултат за коронавирус. Веднага след пристигането си от Задар в Белград, Джокович е бил тестван заедно с членовете на семейството си и на екипа си, с които е бил заедно в двата града.

Джокович няма никакви симптоми на Ковид-19.

"Веднага след пристигането си в Белград отидохме да ни тестват. Резултатите на мен и на Йелена /съпругата му/ са положителни. Децата са отрицателни", съобщи Новак Джокович.

"Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и с искрени намерения. Нашият турнир беше хуманитарен, с идеята да помогнем на тенисисти от региона, да им създадем условия да играят, да реализират приходи и по този начин да преминат през този тежък период. В същото време искахме да изпратим послание за солидарност и уважение, ферплей. Целта беше и да помогнем на благотворителни фондации и на онези, които най-много имат нужда от помощ. Радвам се, че толкова много хора се присъединиха към инициативата", сподели тенисистът.

"Организирахме турнира в момент, в който вирусът беше отслабен, смятайки, че вече има условия за неговото провеждане. Изключително много съжалявам за всеки един случай на заразяване. Следя изявленията на лекарите и се надявам броят на заразените да не се увеличава. Надявам се, че ничие състояние няма да се усложни и всички ще са добре. Аз ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни", каза Новак Джокович.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК