От Adria Tour апелираха: Всички, прекарали 10-ина минути с Гришо, да се тестват

Вълна от критики към Джокович се изля в социалните мрежи

22.06.2020 | 18:59 Редактор: Ивет Арабова

Григор Димитров за последно излиза на корта в Задар в събота, а след това изненадващо се оттегля от се отказва от турнира Adria Tour. Пред местни медии обяснява, че се почувствал зле, изпитвал умора и предпочита да се върне в Монако, където живее. 

По-късно Димитров обяви в Instagram, че е заразен с коронавирус. 

"Искам да направя всичко, за да съм сигурен, че всеки, който е бил в контакт с мен през последните дни, ще бъде тестван и ще вземе необходимите мерки. Съжалявам за всяка вреда, която е възможно да съм причинил", написа тенисистът. 

Личният треньор на Григор Димитров – Крис Гро, също е с положителна проба за Ковид-19. Заразени са и други - Борна Чорич – последният съперник на Григор в Задар, както и фитнес треньорът на Новак Джокович – Марко Паничи. 

Новината, че Григор Димитров е заразен, взриви социалните мрежи. Мнозина обвиниха организатора - световния номер 1 Новак Джокович в безотговорно поведение. Причината – много от участващите тенис звезди са се срещали с фенове. Организаторите на "Адриа Тур" призоваха всички, които са прекарали повече от 10 минути, с Григор да се изследват. Директорът Джордже Джокович уточнява – всички противоепидемични мерки са били спазени и отмяната на турнира е най-доброто решение. 

Миналата седмица Димитров, Джокович, Зверев и звезди на сръбския спорт се забавляваха в нощно заведениe в Белград. В групата беше и известен баскетболист, който е виросуносител. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК