Надал започва с тренировките на корта преди Джокович

Испанецът е на остров Майорка, където има по-малко заразени, отколкото в Марбея 

11.05.2020 | 16:05 Редактор: Ивет Арабова
Надал започва с тренировките на корта преди Джокович

Рафаел Надал ще може да се завърне към тренировки на корта преди Новак Джокович поради постепенното разхлабване на ограничителните мерки в Испания. След налагането на някои от най-стриктните мерки в Европа, жителите на иберийската страна започват постепенно да се завръщат към нормален начин на живот, като ограниченията се намаляват в рамките на двуседмични блокове. 

Надал се намира на остров Майорка, където има по-малък брой заразени отколкото в Марбея, където Джокович прекара карантината, далеч от дома си в Монте Карло. От понеделник действащият шампион на Ролан Гарос и US Open ще има възможност да се завърне на корта, но сръбският номер 1, шампион на Уимбълдън и Australian Open ще трябва да почака преди да се завърне отново на работа.

Третият от "Голямата тройка“ – Роджър Федерер, е изправен пред малко по-различна ситуация, тъй като се възстановява от операция на коляното след края на Откритото първенство на Австралия. Интервенцията бе проведена навреме и въпреки че родната му Швейцария започна да сваля извънредните мерки, ветеранът не възнамерява да избързва със завръщането си на корта, информира БГНЕС.
 
"Тренирам малко на стената. Рехабилитацията, коляното - те са окей. Имах много добри първи шест седмици и впоследствие нещата се позабавиха. Сега отново има подобрение. Имам предостатъчно време, така че няма стрес, няма да избързвам. Ако има нещо положително – това е единственото нещо, че разполагам с много време“, каза Федерер по време на Instagram чат с Надал в края на април.

Други базирани в Испания играчи също са в ситуацията на Джокович – сред тях са Алехандро Давидович, Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК