На един скок от световната титла

Теодор Кабакчиев ексклузивно пред Bulgaria ON AIR

20.02.2020 | 09:22 Редактор: Тодор Петров

Едно състезание дели Теодор Кабакчиев от световната титла по Супер Ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм. Записал постижение след постижение в последните месеци, той е един от родните таланти, имали възможността да чуят няколко пъти  българския химн на най-големите международни писти. 

Кабакчиев, освен че е безапелационен победител и в трите манша в надпреварата в Будапеща, оглави и временното класиране в клас Junior за пилоти до 23-годишна възраст.

Теодор се качва за първи път на мотор едва на 5 години и оттоггава почти не слиза от него. Избира ендуро стила, защото го намира за един от най-непредвидените и интересни в мотоспорта. Казва, че номерът, с който се състезава  - 23, е специален и сантиментален за него, както и за цялото му семейство. 

"При мен всичко започна постепенно, с базисни познания и дисциплина. В Испания получавам нужната подготовка и точно сега нямам никакво право да се отпускам", сподели той за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Финалният кръг на първенството ще е на 14 март в Полша, където нашето момче има шанса да донесе историческо класиране за България в екстремните мотосерии. 

И както в много други сфери в живота, оказва се и тук шампионите, които пишат история,  избират действията пред многото думи и искат да бъдат пример - най-вече за най-близките си. Какъвто е 10-годишният Александър, който е брат на Теодор и основен негов помощник.

Вижте видеото с целия репортаж на репортера Божила Симова, оператора Иван Ставрев и монтажиста Кубрат Аргилашки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК