Българските пилоти, които пишат световна история

Среща на картинг пистата с Павел Лефтеров и Никола Цолов

13.01.2020 | 09:34 Редактор: Тодор Петров

Срещаме ви с двама български шампиони с точно 10 години разлика помежду им. Павел Лефтеров, най-младият пилот в историята на GT4 и един от най-успешните ни автомобилни състезатели, се изправя срещу 12-годишния световен шампион по картинг Никола Цолов, чиято мечта е някой ден да стигне до Формула 1.

Всичко за Павел започва през 2015 г., когато на 17 години прави крачката от картинга към професионалния автомобилен спорт. А как е стигнал дотук?

"Може би хъсът ми за победа, може би това чувство, което не ми дава да се предам дори в най-трудните моменти. Преследвам мечтите си и не се отказвам от тях докато не ги постигна", сподели пилотът пред екип на Bulgaria ON AIR.

А въпреки крехката си възраст, Никола Цолов вече има световни титли от шампионати на най-високо ниво. През декември миналата година той записа историческа победа за страната ни, спечелвайки първия кръг от световните серии в клас Mini 60 в Италия.

"Имам приятели, които или се занимават с нищо, или с футбол, баскетбол. Реших да се занимам с това, защото усещаш скоростта и ми харесва да съм бърз, по завоите да минаваш с голяма скорост. Усещането е супер. Мечтая един ден да бъда пилот от Формула 1", каза Никола.

Двамата състезатели премериха сили на картинг пистата за пръв път. А кой победи в напрегнатата надпревара - вижте в репортажа на Божила Симова и оператора Мартин Ангелов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК