Деца забавляваха деца на Първия международен Kids Fest в Ню Бояна

Детски фестивал в киностудията в Бояна

28.06.2015 | 17:46
Деца забавляваха деца на Първия международен Kids Fest в Ню Бояна

Първият международен детски фестивал Kids Fest 2015 събра щастливи деца и родители в двора на киностудията на Ню Бояна Филм в Бояна в неделния следобед.

Организаторите бяха поканили не само децата от различни домове, сред които SOS Детски селища от страната, но и всички, които искат да прекарат весело неделния следобед на първия международен Kids Fest.

Киностудията предостави двора си, където на сцената излязоха малки таланти пяха, танцуваха, направиха йога демонстрации и играха гимнастика.

 

 

В уоркшоповете учиха децата как да си направят бижута от мъниста, цветя и лебеди-оригами, кукли от вълна, да свирят на ударни инструменти, показаха им опити по физика, изкушиха ги с геометрия, хокей на трева, първи ходове в шаха и ги плениха с блестящите костюми и гъвкавост на малките възпитанички на Илияна Раева. Доброволците от Българския цервен кръст /БЧК/ показваха как се дава първа помощ.

Предварително предупредени, посетителите дойдоха с костюми и маски - според условието: "нискобюджетни, но ефектни, направени у дома". Като на кино, всеки можеше да стане герой в неделя следобед, да бъде до римски войн или гигантска усмихната пеперуда, да мести шах фигурите с две ръце или да се научи да жонглира. Перфектното озвучаване, вездесъщите доброволци и експертният менидджмънт на събитието създадоха великолепно настроение у децата, възпитателите и родителите.

Киностудията, която не спря снимачна работа и по време на феста, организира обиколки на свободните от кинопродукции „Британска и американска улица“.

Безплатният вход за гостите бе съпроводен от безплатни напитки и подаръци по време на феста. Той бе открит от зам.-кмета на София Тодор Чобанов и директорът на NuBoyana Яриф Лернер. Детският фестивал, част от ХХ "Салон на изкуствата"се организира от Националния дворец на културата (НДК) и Ню Бояна Филм Стюдиъс. В събитието участваха още и вокална група "Бон бон", Поли Генова, артисти от цирк "Splash", "Космическите гласове на България".

Още по темата

Киностудията в Бояна е основана през 1962 и приватизирана след това. В момента е собственост на компанията NuBoyana, която произвежда високобюджетни международни продукции в България.