България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Боливуд може да прави филми в България за 50 млн. евро годишно:Рамджи

Индийският филмов продуцент Натараджан Рамджи снима четвърти филм у нас, ще прави още 25

19.06.2015 | 12:02 Редактор: Радослава Димитрова
Боливуд може да прави филми в България за 50 млн. евро годишно:Рамджи

Ексклузивно интервюто на филмовия продуцент Натараджан Рамджи за Анита Соколова от Bulgaria ON AIR. Натараджан Рамджи е председател на TMIC и председател и управляващ директор на Film Tourism-Travel Masters India Corporation.

Още по темата

Какво Ви привлече в България?

Снимал съм над хиляда филма в 16 страни без България и постоянно търся нови места за филмите си. Преди 2 години в Делхи се запознах със Стефан Йонков, който ми разказа за България и привлече интереса ми. Реших да посетя страната и обиколих доста места. Бях наистина впечатлен и си казах: „ОК, това е мястото за Боливуд! Министърът на туризма Николина Ангелкова много ни подкрепя и тя прави всичко възможно всичко да върви по план.

 

Какви са икономическите ползи за България от подобен тип инвестиции?

За една година от филмовата индустрията страната може да получи до 50 млн. евро инвестиции. Всеки филм на Боливуд се гледа от милиони индийци и снимането в България дава сериозен тласък на туристическия бранш. Чрез филмите хората виждат забележителностите на страната от София, Банско, Созопол и Несебър и проявяват интерес да посетят България.

България има и друго голямо предимство. Тук има повече от милион индийци. Когато казвам индийци, имам предвид ромите. За нас те са много полезни, защото изключително много си приличаме с тях. Те са дошли тук от Индия преди около хиляда години и изглеждат точно като нас. Ние им даваме възможности за работа. Много роми в момента участват във филмите ни и по този начин създаваме истински индийски сцени в България. Така не ни се налага да снимаме в Индия.

 

Къде в България смятате да снимате сцени от филма?

Ще снимаме в София, Банко, Велико Търново,  Албена и Варна.

 

Колко филми сте снимали тук досега?

В момента снимаме четвъртия си филм тук

Екипът се чувства много добре. Местните таланти са много добри. Индийските актьори тук се чувстват като богове. Много по-спокойни и свободни са, защото в Индия имат прекалено много фенове, които постоянно ги преследват.

 

Какво е българското участие в проекта?

Провеждаме кастинг за български актьори, които също да участват в проекта.

 

Да очакваме ли повече индийски туристи през следващите няколко години?

Разбира се. Шарук Кхан, който участва във филма, е един от най-гледаните актьори в Индия. Той е по-известен дори от Том Круз. В момента населението на Индия е около милиард и 200 милиона души, а икономиката на страната е една от най-добре развитите в света, дори по-бързоразвиваща се от Китай.

Индийският туризъм извън страната е на стойност почти 25 милиона евро. Над 200 милиона души могат да си позволят да пътуват извън страната. Това са само част от възможните ползи за България.

 

Наблюдавате ли нарастване на интереса към индийския бит и култура?

Определено. България и Индия си приличат по много неща, особено връзката със семейството. Това също е много значима част от индийската култура. Има страшно много общи неща и съм сигурен, че предстоят да се случат страшно много неща в близкото бъдеще.

 

Какви са бъдещите Ви планове?

Очакват ни още 25 филма в България.