60 години затвор заради голите снимки на Скарлет?

Хакерът, който разбиваше пощите на звездите и разпространяваше интимните им фотографии, се призна за виновен.

27.03.2012 | 17:54
60 години затвор заради голите снимки на Скарлет?

Американският хакер Кристофър Чейни, прочул се с разпространяването на голи снимки на актрисата Скарлет Йохансон, се призна за виновен по девет различни обвинения снощи. Сред тях са неоторизиран достъп до чужди компютри и разбиване на електронните пощи на повече от петдесет  знаменитости с цел извличане на лична информация и публикуването й в медиите.

35-годишният Чейни ще остане в ареста до 23 юли, когато се очаква присъдата му. Хакерът е застрашен от до 60 години затвор, а освен това може да бъде глобен до 2.2 млн. долара и да плати обещетение на жертвите, вариращо от  15 000 до 400 000 долара.

Кристофър беше арестуван през октомври миналата година след едногодишно разследване на ФБР. В началото той пледираше, че е невинен.

Чейни твърди, че е пробивал защитата на пощите чрез опцията „забравена парола“, като е отговарял на тайните въпроси за личния живот на звездите благодарение на информация от интернет. По този начин се е сдобивал със снимки, бизнес контакти и дори сценарии за предстоящи продукции.

Освен Скарлет Йохансон, сред по-известните жертви на Чейни са партньорката на Джъстин Тимбърлейк в лентата  „По приятелски“ – Мила Кунис, певицата Кристина Агилера, актрисите Джесика Алба и Ванеса Хъджънс.