Обсъждат продажбата на Twitter?

За възможни купувачи се спрягат Google, Apple и две фирми на Рупърт Мърдок

07.09.2016 | 19:31 Редактор: Луиза Божинова
Обсъждат продажбата на Twitter?

На извънредно заседание бордът на директорите на социалната мрежа за къси съобщения Twitter ще дискутира възможните стратегически опции пред компанията, включително продажба, предаде специализираният технологичен блог Recode, който се позовава на свои източници.

За възможни купувачи се спрягат Google, Apple и две фирми на медийния предприемач Рупърт Мърдок - 21st Century Fox и News Corp. Възможно е и консорциум от инвеститори да придобие социалната мрежа и да я свали от борсата, за да може да стартира на спокойствие оздравителна програма.

Recode споменава и един невероятно звучащ сценарий – бившият директор на Microsoft Стив Балмър и саудитският принц Алуалид Бин Талал биха могли да купят по-голям пакет от акции в Twitter и да се стремят да повлияят върху стратегическия курс на компанията. Двамата вече държат заедно 9 на сто от акциите на Twitter.

Слухове за продажба на компанията циркулират от известно време. След закупуването на LinkedIn от Microsoft за 26,2 млрд. долара през май за заинтересованите от навлизане в света на социалните медии не остават много възможности. Сякаш за да подхрани още повече спекулациите, през миналата седмица Ейвън Уилямс, един от основателите на Twitter и член на управителния съвет, обяви, че компанията трябва сега "да провери правилните опции".

Цялата статия прочетете на Investor.bg