Летящите електромобили вече са на пазара, но достъпни само за милионерите

В Европа през 2026 г. се очаква да стартира таксиметровата услуга eVtol

24.05.2024 | 22:42 Редактор: Вяра Димова
Летящите електромобили вече са на пазара, но достъпни само за милионерите

Летящите електрически автомобили са вече на пазара. Известни са също като eVtol (от английски - електрически самолет с вертикално излитане и кацане) или просто Vtol, ако се задвижват от двигатели с вътрешно горене.

Те са иновация, която е напът да промени не само пазара на луксозни стоки, но и автомобилната индустрия. С цени, които ги правят достъпни за милионерите, тези нови превозни средства скоро могат да се появят в ботагашките гаражи редом до Lamborghini и Ferrari. В Европа стартирането на таксиметрова услуга eVtol се очаква до 2026 г. след необходимите тестове.

Pivotal Helix

Pivotal е американски пионер в областта на електрическите самолети с вертикално излитане и кацане или eVtol автомобили, базиран в Сан Франциско. Техният водещ модел, Helix, е самолет с електрическо задвижване, който може да се похвали с най-съвременни цифрови инструменти и интуитивен контрол. В момента се продава с начална цена от $190 000.

Ryse Recon

Ryse Recon е ултралеко превозно средство eVtol, създадено от Ryse Aero Technologies. Не изисква лиценз за пилот. Recon е проектиран за опростено масово производство, ниски разходи за поддръжка и лекота на летене. И лесен за обучение.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: архив, БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
anon
преди 3 седмици
На снимката виждаме дрон. Никой няма да го нарече кола това. Сигнализирай за неуместен коментар