Amazon влага $9 млрд. в облачната си инфраструктура в Сингапур

Увеличава инвестициите в Югоизточна Азия

07.05.2024 | 09:10 Редактор: Толя Стоянова
Amazon влага $9 млрд. в облачната си инфраструктура в Сингапур

Amazon планира да инвестира 9 млрд. долара в разширяването на облачната си инфраструктура в Сингапур, превръщайки се в поредния глобален играч в сектора, който увеличава инвестициите в Югоизточна Азия, информира Bloomberg.

Разходите, които ще бъдат направени през идните четири години, удвояват инвестицията на Amazon Web Services (AWS) в Сингапур и помагат на компанията да отговори на растящото търсене от клиенти на облачни услуги и да ускори възприемането на изкуствен интелект, съобщи Amazon.

AWS, която продава софтуер и предлага съхраняване на данни под наем от големи сървърни компании, разширява присъствието си извън САЩ през последните години, като повечето инвестиции са насочени към азиатски пазари. Компании от Microsoft до Apple също растат на пазара в Югоизточна Азия с над 650 млн. потребители, отчасти за да се диверсифицират от Китай и да намалят геополитическите рискове, идващи от напрежението между Пекин и Вашингтон.

С включването на инвестицията в Сингапур AWS е обявила тази година планове да похарчи около 35 млрд. долара извън САЩ, включително в Япония, Саудитска Арабия и Мексико. Компанията установява също клъстери с центрове за данни в Малайзия и Тайланд.

Четете повече в investor.bg.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС